Activision streeft Electronic Arts voorbij

Door de samenvoeging van het Franse Vivendi Games, onderdeel van Vivendi Universal , en het Amerikaanse Activision is één van de grootste game publishers ter wereld ontstaan, genaamd Activision Blizzard . Activision Blizzard streeft het Amerikaanse Electronic Arts voorbij en wordt de nieuwe koploper binnen de sector. Bij analisten is Activision favoriet.

Fusie
Met de fusering van Vivendi Games en Activision ontstaat de grootste computerspellenfabrikant van de wereld. Het nieuwe bedrijf heet Activision Blizzard . Het concern neemt het stokje over van marktleider Electronic Arts . De fusie is ingegeven omdat beide concerns van mening zijn dat de activiteiten die zij bedrijven elkaar complementeren. Vivendi was vooral goed in de onlinegames, spellen gespeeld via het internet, waar Activision vooral gespecialiseerd was in spellen voor spelcomputers. De directeuren van beide concerns waren van mening dat het betreden van elkaars markt een hele opgave zou zijn. Het nieuwe concern heeft een waarde van ongeveer 18,9 miljard dollar.


World of Warcraft is het paradepaardje van Blizzard, onderdeel van het nieuwe concern Activision Blizzard .

Sectorfavoriet
Wanneer Vivendi Universal wordt vergeleken met Electronics Arts en Activision is Vivendi Universal heer en meester wat betreft koopadviezen. Het concern heeft maar liefst 23 koopadviezen, tegenover 11 voor Electronic Arts en 7 voor Activision.

Hieronder volgt de totale consensus van de drie concerns:
  • Vivendi Universal : 23 koop, 3 houdadviezen en 1 verkoopadvies
  • Electronic Arts : 11 koop, 3 houdadviezen en 1 verkoopadvies
  • Activision: 7 koopadviezen en geen houd- en verkoopadviezen

    Uit de consensus kan worden afgeleid dat Activision het meest favoriete aandeel is onder analisten aangezien er louter koopadviezen zijn afgegeven. Het gemiddeld koersdoel bedraagt op dit moment 39,80 euro wat een verwacht rendement oplevert van bijna 13% (12,81%, red.).