Lagardere verkoopt bladen, koers onder fair value

Het Franse Lagardère verkoopt haar internationale bladen aan de Amerikaanse uitgever Hearst. Door de verkoop komt ook het Nederlandse Quote Media in Amerikaanse handen. Hearst betaalt 889 miljoen euro voor de bladen van Lagardère. De onderhandelingen hebben ruim een maand geduurd.

Het Franse bedrijf in de media en technologie werd onderdruk gezet door de aandeelhouders om de prestaties te verbeteren. Daarom werd besloten dat het bedrijf zich gaat richten op Franse markt en de internationale activiteiten te verkopen.

Het aandeel
De koers van het aandeel sloot op maandagmiddag op 32,51 euro. Vanochtend opende het aandeel met winst op 32,92 euro. Momenteel noteert het aandeel 32,55 euro, dat is een stijging van 0,14% tegenover het slot van gisteren. Consensus
Voor het aandeel staan momenteel 9 koop-, 4 houden en 3 verkoopadviezen voor het aandeel van Lagardère uit. Dit geeft aan dat de analisten redelijk verdeeld zijn over het aandeel.

Gemiddeld hanteren de analisten een koersdoel van 34,88 euro en verwachten een rendement van 7,32%. Dit geeft aan dat het aandeel fair value geprijsd is. De analisten van het Franse CA Chevreux hebben een koersdoel uitgegeven van 40,00 euro en verwachten een rendement van ongeveer 23%.

In 2009 bedroeg de koers-winstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2009) 26.55. De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2009) bedraagt 31.31.