Hogere winstverwachting Honeywell zorgt voor koersdoelverhogingen

Het Amerikaanse Honeywell heeft recent zijn winstverwachtingen voor 2011 opwaarts bijgesteld en maakte tevens bekend een onderdeel te zullen verkopen. Diverse analisten hebben naar aanleiding van de berichtgevingen besloten om hun taxaties voor het aandeel te verhogen, waardoor het momentum is verbeterd.

Door onze redactie

Verhoging winstverwachting
Honeywell, ’s werelds grootste producent van elektronica in cockpits, maakte op 28 januari bekend dat het zijn winstverwachting voor 2011 heeft verhoogd. Het bedrijf gaat nu uit van een winst per aandeel (wpa) tussen 3,60-3,80 dollar, waar het eerder nog uit ging van een wpa tussen 3,50-3,70 dollar. Voor 2011 rekent Honeywell nog steeds op een omzet die zal uitkomen tussen 35-36 miljard dollar.

Vorig jaar nam de winst per aandeel toe met 26% op jaarbasis tot 2,59 dollar. De omzet nam op jaarbasis met 8% toe tot 33,4 miljard dollar. Deze resultaten waren iets beter dan waar analisten op hadden gerekend. Honeywel stelt dat de verkopen in het vierde kwartaal in alle divisies een verbetering hebben laten zien.

Tevens maakte het bedrijf bekend dat het zijn divisie dat onderhoudsproducten voor auto’s produceert van de hand gaat doen. De Consumer Products Group wordt verkocht aan de in Nieuw Zeeland gevestigde investeringsmaatschappij Rank Group voor een bedrag van 950 miljoen dollar.

Koersdoelverhogingen
De analisten van ABN AMRO hebben op 31 januari hun koersdoel voor Honeywell verhoogd naar 63 dollar. De analisten stellen dat de cijfers van het bedrijf iets beter waren dan verwacht. Zij wijzen erop dat de omzet in alle segmenten steeg, wat veroorzaakt werd door het herstel van de industrie, nieuwe productlanceringen en een grotere vraag naar overheidsdiensten.

Het herstel van de sectoren waarin Honeywell actief is kunnen een positieve stimulans zijn voor het bedrijf in 2011, aldus de analisten. Zij voelen zich dan ook comfortabel bij hun koopadvies.

Bij Oppenheimer hebben de analisten eveneens op 31 januari besloten hun koersdoel voor Honeywell opwaarts bij te stellen van 63 dollar naar 68 dollar. Het advies is vastgesteld op ‘outperform’.

Tot slot hebben de analisten van RBC Capital Markets hun koersdoel voor het aandeel verhoogd van 58 dollar naar 66 dollar en hanteren daarbij eveneens een ‘outperform-advies’.

Consensus
Doordat geen van de analisten naar aanleiding van de positieve berichtgevingen zijn advies voor het aandeel heeft bijgesteld staan er 7 koop- en 5 houdadviezen uit, terwijl geen van de analisten een verkoopadvies hanteert. Hierdoor is de consensus voor het aandeel overwegend positief te noemen.

De diverse koersdoelverhogingen hebben erin geresulteerd dat het gemiddeld koersdoel nu 57,75 dollar bedraagt, hetgeen een verwacht rendement oplevert van iets meer dan 3%. De nieuwe koersdoelen liggen echter veelal boven de 65 dollar en daarmee fors boven het gemiddelde. De analisten van Oppenheimer zijn momenteel het meest positief gestemd. Zij gaan met hun koersdoel van 68 dollar uit van een opwaarts potentieel van ruim 21%.