HITT presenteert sterke cijfers

HITT publiceerde eerder deze week zijn resultaten over 2010. Het bedrijf zag zijn nettowinst over het afgelopen jaar aanzienlijk toenemen en verwacht een verdere groei in 2011. Daarnaast ziet het door de goede kaspositie overnamekansen. Analisten spreken van erg sterke resultaten maar vooralsnog staan er relatief weinig adviezen uit.

Door onze redactie

Winstgroei
HITT zag over het afgelopen jaar de nettowinst fors stijgen. Waar over 2009 nog een minieme nettowinst van 0,3 miljoen euro werd behaald, steeg deze over 2010 tot 2,2 miljoen euro. De omzet steeg over dezelfde periode met 12% naar 36,2 miljoen euro.

HITT ontwikkelt technologieën die gericht zijn op het verbeteren van de veiligheid en verkeersstromen, maar ook het significant terugbrengen van de kosten in de infrastructuur en logistieke stromingen. De winst- en omzetgroei werd het afgelopen jaar vooral gestuwd door de Traffic-divisie, terwijl de activiteiten binnen de scheepvaartsector toenamen en ook de luchtvaartsector een sterk herstel liet zien. Voor laatstgenoemde segment was vooral de Aziatische regio een groeimotor.

Een smet volgens HITT is de ontwikkeling van de marges, waar het bedrijf ontevreden over is. Deze lagen namelijk onder het niveau van 2009. Het bedrijf verwacht dat de marges in 2011 zullen herstellen, maar dat dit wel afhankelijk is van de ontwikkeling van de wereldeconomie.

HITT had aan het einde van vorig jaar 45 miljoen euro aan orders in de portefeuille, waar dit eind 2009 nog 28 miljoen euro was. Door de goede orderpositie is het bedrijf optimistisch gestemd voor 2011, al heeft het geen concrete verwachtingen uitgesproken. Wel hoopt HITT binnen afzienbare tijd substantiële opdrachten aan te kunnen kondigen in Nederland en België.

Het bedrijf zag verder de kaspositie over 2010 stijgen naar 11 miljoen euro en hierdoor bevindt het concern zich naar eigen zeggen in een comfortabele positie. Het bedrijf sluit zelfs niet uit dat het in dit jaar overnames zal doen waarbij deze een toegevoegde waarde zijn voor de portfolio. Concrete plannen heeft HITT echter nog niet. Op vragen of er interesse is van externe partijen om HITT over te nemen wil het bedrijf geen commentaar geven.

HITT heeft aandeelhouders voorgesteld een dividend over 2010 uit te keren van 0,26 euro per aandeel. Over 2009 keerde het bedrijf nog een dividend uit van 0,14 euro per aandeel.

Erg sterk
Analist Jeroen Wilard van AEK Research spreekt van erg sterke en robuuste cijfers die HITT naar buiten heeft gebracht. Vooral de omzet is een stuk hoger dan waar de analist op had gerekend. Verder is Wilard van mening dat gezien de sterke orderportefeuille de vooruitzichten positief zijn. AEK heeft momenteel geen advies uitstaan voor HITT.

Weinig adviezen
Er staan momenteel weinig adviezen uit voor het aandeel, welgeteld twee en beide zijn een houdadvies. Analisten stellen dat er nog steeds sprake is van een zekere mate van onzekerheid rond HITT en hebben daarom vooralsnog een terughoudende houding.

Naar aanleiding van de goede resultaten maakte de koers van het aandeel en forse sprong en noteert deze nu rond de 5,75 euro. Wanneer HITT is staat zal zijn om in de komende periode meer orders aan te kondigen kan de koers verder stijgen, al is een deel van dit nieuws wel al verdisconteerd.