Analisten gaan uit van recordjaar voor Genmab

Morgen komt het Deense Genmab met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Genmab over dit jaar komt uit op 2,16 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 1,82 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Genmab in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 1,03 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 16,81 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op een heel forse 73,35 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 0,42 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Genmab 's totale beurswaarde 73,4 miljard euro.

Het aandeel staat om 10.16 0,08 procent lager op 1233 euro.

Historische koersen Genmab

fundamenteel onderzoek genmab

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.