Analisten:minder omzet Hewlett Packard in het verschiet, aanzienlijk dividend

Morgen zal het Amerikaanse Hewlett Packard met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 54,29 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 58,76 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Hewlett Packard Laserjet ©

HP
HP


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 3,02 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Hewlett Packard's resultaat per aandeel op een winst van 2,1 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 8,69.

Fors dividend Hewlett Packard

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,7 cent verwacht. Het dividendrendement van Hewlett Packard ligt hiermee op 3,84 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een magere 0,27 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Hewlett Packard's beurswaarde 28,46 miljard dollar. Het aandeel Hewlett Packard was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Hewlett Packard 0 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 13 en de 24 dollar.

Historische beurskoersen Hewlett Packard

fundamenteel onderzoek hewlettpackard

Klikt u hier voor dividend aandeel Hewlett Packard. Het aandeel sloot maandag op 18,24 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.