Tesla krijgt boost door “game changing” accutechnologie

Het optimisme rond het aandeel Tesla lijkt maar niet te kunnen stoppen. De koersdoelen die de analisten afgeven worden soms al binnen een dag behaald. Deze week verhoogde analist Dan Ives van Wedbush van 1800 naar 1900 dollar bij een ongewijzigd houdenadvies.

Analist Ives verwacht dat de vraag vanuit China fors zal stijgen. De meeste vraag zou er naar de Model 3 gaan waar er circa 150.000 van dit jaar verkocht zouden kunnen worden. Ook voor de Model Y verwacht Ives een aantrekkende vraag.

Het optimisme van de analist komt vooral door hoge verwachtingen rondom de zogenaamde ‘Battery Day’ die in topman Elon Musk in september organiseert. Ives verwacht dat Tesla groot nieuws hier bekend zal maken en spreekt zelfs van een “game changing” technologie voor de accuwereld.

Tesla Tilburg

Tesla tilburg fabriek

Ook de analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley verwachtten positief nieuws uit de hoek van de accuwereld. Ze stellen dat de software die accu’s meer kan optimaliseren op langere termijn een grote impact zal hebben in de autowereld.

Het aandeel Tesla staat nu zelfs al 3 maal hoger dan aan het begin van het jaar. Alle twijfel en gesteggel van de shortsellers lijkt hiermee stevig van tafel te zijn geschoven. De impact van de coronapandemie lijkt relatief mee te vallen voor het bedrijf. In juli presenteerde het bedrijf voor de vierde opvolgende keer een kwartaalwinst.

Beurskoers Tesla op alltime high

Tesla aandelenkoers

Projecten waar het bedrijf nu stevig haar zinnen op heeft gezet zijn onder andere de Tesla Semi (de eerste vrachtwagen van het bedrijf), de nieuwe superaccu die een miljoen mijlen (!) zou kunnen leveren, de cybertruck en de robottaxi’s. Al deze projecten zouden dit jaar opgeleverd kunnen worden.