Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Sage Group

Morgen komt het Engelse Sage Group met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,71 miljard GBp. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,44 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sage Group in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 327 miljoen GBp. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 30 GBp over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 25,6 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 16 GBp. Het dividendrendement komt hiermee op 2,08 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een summiere 0,15 procent.

Laatste koersdoelen rond de 748 GBp

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., Barclays en UBS .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Sage Group ' nu rond de 828,5 miljard GBp.

Het aandeel staat om 11.57 0,07 procent lager op 768 GBp.

Historische koersen Sage Group voorbije 10 jaar

koersgrafieken sagegroup

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.