Consensus Super de Boer blijft neutraal

Super de Boer heeft in het derde kwartaal van 2008 dezelfde consumentenomzet weten te realiseren als in dezelfde periode een jaar eerder. Echter werd dit bereikt met gemiddeld minder winkels. Dit blijkt uit de presentatie van de omzetcijfers die Super de Boer vandaag bekend heeft gemaakt. Analisten blijven voorlopig bij hun eerder afgegeven opinie. De consensus voor het aandeel is neutraal.

Omzetcijfers
De consumentenomzet is in het derde kwartaal van 2008 op gelijke hoogte gebleven als in dezelfde periode een jaar eerder. Deze omzet is echter met gemiddeld 29 winkels minder gerealiseerd. Het aantal winkels daalde van 338 tot 309. De omzet per winkel is hierdoor in het derde kwartaal gestegen met 9,5% tot 126.749 euro per week.

De netto-omzet kwam uit op 373 miljoen euro, waar dit in dezelfde periode een jaar eerder nog 369 miljoen euro bedroeg. De identieke omzetgroei steeg in het derde kwartaal van dit jaar naar 4,2% ten opzichte van 2,1% in 2007.

Super de Boer is zelf tevreden met de geboekte resultaten. Bestuursvoorzitter Brouwer meldt dat het concern op koers ligt en de opgaande lijn te pakken heeft. Het concern heeft zich als doel gesteld om in 2008 Super de Boer verder te versterken. Dit wil men realiseren door onder meer circa 40 winkels verder te moderniseren en uit te breiden, en daarnaast het uit te rollen van het nieuwe formuleconcept.

Analisten ongewijzigd
Voor geheel 2008 verwacht Super de Boer een omzet te realiseren van meer dan 2 miljard euro. Analisten verwachten dat Super de Boer een omzet zal genereren van 1,690 miljard euro en zijn hiermee dus negatiever gestemd dan het concern zelf. De winst per aandeel over 2008 wordt door de analisten geschat op 14 cent. In 2007 bedroeg de wpa 4 cent.

Voor het aandeel staan op dit moment 6 koop-, 2 houd- en 5 verkoopadviezen uit. Hiermee staat het in de middenmoot van de supermarktsector en is de consensus neutraal. Samen met het Franse Carrefour en het Britse Sainsbury PLC krijgt het echter wel de meeste verkoopadviezen. Koploper in de sector is het Britse Tesco met 13 koop- en 2 houdadviezen. Voor het aandeel zijn geen verkoopadviezen afgegeven.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt op dit moment 4,14 euro, wat een verwachte outperformance van het aandeel oplevert van bijna 20% (19,07%, red.). De koers van het aandeel bedraagt op dit moment bijna 3,50 euro, wat een euro onder Super de Boer’s all time high is.