Nokia wil naar Google cloud overstappen

Financiële details niet bekend

Het Finse Nokia is van plan om een grote IT-overstap te maken naar Alphabet cloud. Dit zou een contract voor 5 jaar zijn. De overstap wordt gepland voor een periode van tussen de 18 en de 24 maanden. Nokia, dat 98,000 mensen in dienst heeft, wil hiermee haar operationele kosten verder omlaag brengen. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Alphabet cloud is momenteel fors lager dan de clouddiensten van Amazon. Alphabet cloud (dat eerder G Suite heette) wordt door Alphabet steeds meer richting de bedrijven aangeboden. Andere partijen die ook al bij Alphabet cloud zitten zijn onder andere Paypal, HSBC, Walt Disney, Home Depot en Spotify.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 173,39 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 161,86 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Alphabet Chrome ©

Google
Google


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 30,87 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 44,39 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 35,22 uit.

Analisten gaan er niet van uit dat Alphabet over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,48 procent op.

Alphabet's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 467,85 miljard dollar. Het aandeel Alphabet bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Alphabet maar liefst 26 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1009 en de 1726 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Alphabet

koersgrafieken alphabet

Klikt u hier voor dividend aandeel Alphabet. Het aandeel sloot maandag op 1563,44 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.