ConocoPhilips neemt Concho Resources over

Het Amerikaanse oliebedrijf ConocoPhilips neemt voor 9,7 miljard dollar Concho Resources over.

Beleggers in het aandeel ConocoPhillips kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel ConocoPhillips nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. De consensus van het dividend ligt op 1,66 dollar per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 5,08 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een summiere 0,36 procent.

Historische dividendrendementen ConocoPhillips

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 19,47 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 32,43 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten ConocoPhillips in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 962 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 86 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -38,02 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van ConocoPhillips ' momenteel circa 37,22 miljard dollar. Het aandeel ConocoPhillips was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel ConocoPhillips 35 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 67 dollar.

Historische koersen ConocoPhillips

koersgrafieken conocophillips

Klikt u hier voor dividend aandeel ConocoPhillips. Het aandeel sloot maandag op 32,7 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.