Biden steunt goedkeuring door Trump van ConocoPhillips' Alaska-project

 • Het ministerie van Justitie verdedigt de goedkeuring door de regering-Trump van het enorme Willow-project van ConocoPhillips (COP) in het National Petroleum Reserve-Alaska, ondanks bezwaren van milieuactivisten.
 • "Eisers proberen de winning van hulpbronnen uit de aardoliereserve te stoppen door de overheid te plunderen", zegt het ministerie van Justitie in een aanvraag bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het district Alaska.
 • De drie Republikeinse leden van de congresdelegatie van de staat hebben maandag in het Witte Huis de kwestie aangekaart bij president Biden, meldt Bloomberg.
 • Na eerder het ministerie van Binnenlandse Zaken opdracht te hebben gegeven om de goedkeuring van het Willow-project in 2020 te herzien, zegt het DoJ nu dat de regering de toepasselijke wetten op het gebied van schoon water, dierenbescherming en milieu heeft gevolgd bij de goedkeuring.
 • ConocoPhillips is onlangs geüpgraded naar Buy at Bank of America , die het bedrijf een 'geldautomaat' noemde met het potentieel voor versnelde rendementen.

  De omzet van het concern uit Houston over dit jaar komt uit op 37.7 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 18.78 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten ConocoPhillips in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.14 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3.38 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17.71 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 1.75 dollar per aandeel. ConocoPhillips 's dividendrendement is dus 2.92 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een aantrekkelijke 3.34 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 64.93 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel maar liefst 28 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 28 en de 61 dollar.

  Historische koersen ConocoPhillips afgelopen 10 jaar

  financiële analyse conocophillips

  Het aandeel sloot vrijdag op 59.85 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.