Equinor, partners besteden $ 1,1 miljard aan verdere ontwikkeling van Oseberg North Sea-veld

 • Equinor (NYSE:EQNR) zegt van plan te zijn om samen met haar partners 10 miljard kronen (~ $1,1 miljard) uit te geven om het Oseberg-veld in de Noordzee verder te ontwikkelen van primair een olieveld naar een gasproducent.
 • Het bedrijf zegt dat het een aangepast plan voor ontwikkeling en exploitatie heeft ingediend bij het Noorse ministerie van Energie met als doel de koolstofemissies van het Oseberg Field Center en het Oseberg South-platform te verminderen en tegelijkertijd de gasproductie te verhogen.
 • De olieproductie van Oseberg bevindt zich in de late fase, maar Equinor zegt dat 60% van de gasvoorraden van het veld onaangeboord blijven en verwacht dat Oseberg tegen 2040 meer dan 100 miljard scm gas zal produceren.
 • Equinor exploiteert het veld en bezit een belang van 49,3%, waarbij Petoro 33,6% bezit, TotalEnergies (NYSE:TTE) 14,7% en ConocoPhillips (NYSE:COP) 2,4%.

  De omzet van het bedrijf uit Houston over dit jaar komt uit op 43.96 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 18.78 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten ConocoPhillips in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.46 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5.86 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12.2 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.74 dollar. ConocoPhillips 's dividendrendement komt hiermee op 2.43 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een relatief royale 2.96 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 77.55 miljard dollar. 72

  Het aandeel sloot vrijdag op 71.48 dollar.

  Historische koersen ConocoPhillips 2007-2021

  koersgrafieken conocophillips

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.