SAP krijgt harde dreun ondanks hogere winst

De omzet van het Duitse bedrijf SAP AG AG over het voorbije kwartaal was behoorlijk lager dan de meeste Duitse analisten verwacht hadden. De omzet zakte van 6,79 miljard euro naar 6,54 miljard euro (analisten hadden op 7,31 miljard euro gerekend). In Frankfurt wordt het aandeel flink verkocht en staat het rond 14.00 ruim 20 procent lager op 99,78 euro.

De winst kwam uit op 1,55 miljard euro, dit was vrijwel gelijk aan de verwachtingen van de markt. De winst per aandeel steeg van 1,04 euro een jaar terug naar 1,31 euro.

Consensus resultaten Q3 SAP AG AG

aandelenanalyses

SAP AG gaf aan dat ze zich steeds meer als een cloudbedrijf wil gaan positioneren. Topman stelt dat de transformatie naar een echte cloudspeler lastiger dan verwacht is. Daarna is er een terugval bij de verkoop van software. Al met al reden voor het bedrijf om haar verwachtingen voor dit jaar te verlagen.

De omzet van SAP AG AG over dit jaar komt uit op 28,16 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 27,55 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten SAP AG AG in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

SAP AG AG Den Bosch kantoor A2 Nederland ©

SAP AG
SAP AG


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 6,03 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5,16 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 24,21 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,66 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,33 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwaresector ligt op een summiere 0,37 procent.

SAP AG AG's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 149,09 miljard euro. Het aandeel SAP AG AG was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel SAP AG AG 6 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 82 en de 143 euro.

Historische koersen aandeel SAP AG AG

aandelenanalyses sapag

Klikt u hier voor dividend aandeel SAP AG. Het aandeel staat om 13.34 19,94 procent lager op 124,9 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.