Johnson & Johnson komt met cijfers

Het Amerikaanse concern Johnson & Johnson bekend van het wasmiddel Robijn heeft recentelijk zijn winstverwachting voor 2008 verhoogd. Johnson & Johnson gaat nu uit van een winst per aandeel van 4,51 dollar. De nettowinst en omzet lieten eveneens in 2008 een stijging zien. Analisten reageren positief op het bericht van de Amerikaanse onderneming.

Sterke cijfers
In het tweede kwartaal boekte de Amerikaanse onderneming Johnson & Johnson een nettowinst van 3,33 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst 3,08 miljard dollar. De omzet van Johnson & Johnson over het tweede kwartaal kwam uit op 16,5 miljard dollar. Dit betekende een stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 8,7%.

De binnenlandse omzet groeide 2,1% en de internationale omzet liet een stevige groei zien van 16,2%. De omzet van de farmaceutische activiteiten steeg met 3,1% naar 6,3 miljard dollar. De consumentendivisie liet eveneens een stijging zien. De omzet van deze divisie steeg met 13,2% tot 4 miljard dollar.

Analisten positief gestemd
Het aandeel Johnson & Johnson krijgt 15 koop- en 3 houdadviezen toebedeeld. Het bedrijf krijgt geen verkoop- adviezen. Het gemiddelde koersdoel komt over 2008 genomen uit op 71,43 dollar.

De winst per aandeel Johnson & Johnson in 2008 wordt door analisten geschat op 4,51 dollar. De koers-winstverhouding komt uit op 18,77. Johnson & Johnson keert een dividend van 1,62 dollar uit aan zijn aandeelhouders. Het dividendrendement bedraagt 2,38%.

Prestaties
Vergeleken met de Dow Jones Industrial Average index presteert het aandeel Johnson & Johnson de afgelopen 4 maanden beter dan de Dow Jones index. Dit is eventueel te danken aan de verhoging van de winstverwachting. Hieronder een overzicht van het koersverloop van het aandeel Johnson & Johnson en de Dow Jones index. Deze koersstijging is eventueel te danken aan de vele aanbevelingen die het bedrijf heeft gekregen van onder andere Credit Suisse die recent het koersdoel van 70 naar 80 dollar heeft bijgesteld.