Ferrari gaat toch uit van herstel

De Italiaanse automaker stelt dat haar resultaten van dit jaar waarschijnlijk aan de bovenkant van de eigen verwachtingen uitkomen. Het bedrijf stelt dat de leveringen weer herstellen na dat eerder dit jaar er door het coronavirus een productiestop was ingesteld. Ferrari zag vooral meer omzet bij de modellen Ferrari Monza SP1 en de SP2. Eind dit jaar gaat het bedrijf ook de Ferrari Roma en de SF90 op de markt brengen.

De omzet van het Amerikaanse bedrijf Ferrari over het voorbije kwartaal was significant minder dan waar de meeste analisten op op Wall Street geanticipeerd op hadden. De omzet nam toe van 983,6 miljoen dollar naar 570,81 miljoen dollar zo berichtte de automobielproducent dinsdag. Het analistengilde rekende echter op 1,01 miljard dollar. Het bedrijf hield een resultaat van 8,94 miljoen dollar over (de verwachtingen van de markt lagen op 168 miljoen dollar).

Consensus resultaten Q3 Ferrari

fundamantele data

Een jaar terug in hetzelfde kwartaal hield het bedrijf nog 182,11 miljoen dollar over. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 0,05 cent.

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Maranello over dit jaar ligt volgens de analisten op 3,45 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 3,77 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ferrari in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Ferrari Nederland Hengelo ©

Ferrari
Ferrari


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 514 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,77 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 66,13 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,93 cent. Ferrari 's dividendrendement komt dus op 0,51 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een nihile 0,9 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Ferrari ' nu rond de 34,42 miljard dollar. Het aandeel Ferrari was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Ferrari 9 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 128 en de 200 dollar.

Om 21.21 koerst het aandeel 6,83 procent hoger op 183,18 dollar.

Historische koersen aandeel Ferrari

historische koersen ferrari

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.