Analisten verwachten over 2021 stijgende omzet Ferrari

Ferrari gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Maranello over dit jaar ligt volgens de analisten op 4.29 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 3.46 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ferrari in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Ferrari auto ©

Ferrari
Ferrari


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 774 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4.15 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 51.42 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.16 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 0.54 procent. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 2.75 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 39.54 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 44 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 147 en de 234 dollar.

Historische beurskoersen Ferrari

aandelenanalyses ferrari

Het aandeel sloot vrijdag op 213.39 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.