Minder omzet Fielmann door analistengilde verwacht

Morgen zal het Duitse Fielmann haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Hamburg volgens de analisten uit op 1,4 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 1,52 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fielmann in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Fielmann Duisburg ©

Fielmann
Fielmann


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 105 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,24 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 52,38.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,31 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 2,02 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een nihile 0,2 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 juli dat dividend van 1,31 euro uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 5,45 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel 7 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 42 en de 76 euro.

Om 12.04 staat het aandeel 1,23 procent hoger op 64,95 euro.

Historische beurskoersen Fielmann

financiële analyse fielmann

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.