Meer omzet Palo Alto, stevig verlies

De totale omzet van het softwarebedrijf Palo Alto Networks over het derde kwartaal was fors lager dan de voorspellingen van de meeste analisten op Wall Street. Het bedrijf zag wel haar omzet klimmen maar haar nettoresultaat dalen. De omzet nam toe van 771,9 miljoen dollar naar 946 miljoen dollar zo berichtte het Amerikaanse bedrijf maandag. De doorsnee verwachting van de analisten lag op 1,11 miljard dollar.

Het nettoresultaat kwam uit op een verlies van 92,2 miljoen dollar (de taxaties van de markt lagen op 161,81 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal had het bedrijf nog een verlies van 59,6 miljoen dollar over. Het verlies per aandeel kwam zodoende uit op 97 cent.

Consensus resultaten Q3 Palo Alto Networks

beurskoers

Het grotere verlies komt deels door de gestegen operationele kosten. Die gingen van 606 miljoen dollar naar 712 miljoen dollar. Topman Nikesh Arora stelt dat het bedrijf goed op schema is met haar firewall-software en andere beveiligingsonderdelen. Mede hierdoor verhoogt hij zijn verwachtingen voor het lopende jaar.

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 4,03 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 3,41 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Palo Alto Networks in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 566 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 5,61 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 46,11 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Gemiddeld levert een aandeel in de softwarebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,16 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 25,04 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 5 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 126 en de 275 dollar.

Om 18.43 staat het aandeel 5,27 procent hoger op 258,7 dollar.

Historische beurskoersen Palo Alto Networks

fundamenteel onderzoek paloaltonetworks

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.