Analistenkorps rekent op omzetdaling Helmerich & Payne, fors dividend

Morgen publiceert het Amerikaanse Helmerich & Payne haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Tulsa volgens de analisten uit op 1,75 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 2,8 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Helmerich & Payne in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 183 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 1,58 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -12.

Fors dividend Helmerich & Payne

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk toch wel een dividend uitkeren. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,29 dollar verwacht. Het dividendrendement van Helmerich & Payne ligt hiermee op 12,08 procent. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 0,48 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 februari een interim-dividend van 25 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2,07 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 46 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 47 dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 18,96 dollar.

Historische koersen Helmerich & Payne afgelopen 10 jaar

fundamantele data helmerich&payne

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.