Helmerich & Payne in top Amerikaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Helmerich & Payne kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Helmerich & Payne nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.21 dollar. Helmerich & Payne 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4.91 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 0.49 procent.

Historische dividendrendementen Helmerich & Payne

Helmerich & Payne publiceert komende maandag haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2020 verdient het bedrijf uit Tulsa volgens de gepolste analisten uit op 1.12 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 1.77 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Helmerich & Payne in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 285 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 2.65 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -9.31 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2.67 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 34 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 46 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Helmerich & Payne

aandeel helmerich&payne

Klikt u hier voor dividend aandeel Helmerich & Payne. Het aandeel sloot donderdag op 24.66 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.