BNP Paribas op groen bij analisten

BNP Paribas houdt zich als één van de weinige financials goed staande ondanks de internationale kredietcrisis. BNP Paribas is nog winstgevende, maar ook zij hebben de inkomsten flink zien dalen in 2008. Ten opzichte van andere banken doet BNP Paribas het vrij behoorlijk. Analisten zijn positief gestemd over de Franse bank, die het goed doet in de Banken sector.

Weer misgegrepen door BNP Paribas
Het is de tweede keer dat BNP Paribas op het laatste moment misgrijpt naar een overname van Ageas . Enkele jaren geleden greep de Franse bank ook al mis. ING en BNP hadden allebei mee gedongen bij de overname van Ageas . Uiteindelijk is Ageas deels genationaliseerd door de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse overheden.

Cijfers gedaald
De halfjaarlijkse cijfers van 2008 zijn gedaald ten opzichte van de halfjaarlijkse cijfers van 2007. Het netto-inkomen uit bancaire diensten daalden met ongeveer 9%. Het totale netto-inkomen is met ongeveer 25% gedaald naar 3733 miljoen euro. De winst per aandeel is in 2008 lager uitgevallen dan in 2007. De wpa is van 5.22 euro naar 3.77 euro gezakt. Onderstaand overzicht toont alle resultaten over het eerste halfjaar van 2008 als ook over 2007.Analisten positief
BNP Paribas krijgt veel koopadviezen van de analisten ondanks de kredietcrisis. Met 24 koop-, 8 houd- en 3 verkoopadviezen staat BNP dan ook hoog in de top van de sector Banken. Een andere bank die goed scoort qua rating en consensus is ING. De consensus van BNP Paribas ligt op basis van het aantal koop- en houd- adviezen nog voor op de ING.

Voor het complete overzicht klik hier.

Fundamentals
De fundamentals van BNP Paribas zien er qua trend rooskleurig uit. Zowel de wpa en de koers-winstverhouding (k/w) laten een goede trend zien. De wpa gaat gestaag omhoog vanaf 2004 tot en met 2007 en de k/w laat een daling zien vanaf 2006. Het dividend en het dividendrendement laten ook allebei een stijging zien van 2004 tot en met 2007.

Voor het complete overzicht klik hier.

De slotkoers van afgelopen vrijdag eindigde op 67.21 euro. De analisten geven een gemiddeld koersdoel van 74.77 euro, wat een verwacht rendement geeft van 11.25%.