American Airlines voorziet verdere neergang

American Airlines meldde vandaag dat haar dagelijkse cashburn vermoedelijk toch aan de hogere kant uit zal komen. Het bedrijf schatte dit eerder in op een range van tussen de 25 en de 30 miljoen dollar. Het luchtvaartbedrijf stelt dat het nu minder boekingen binnen krijgt dan was gehoopt. Het bedrijf stelt dat het aan het einde van dit jaar nog circa 14 miljard dollar in cash zal hebben zo meldt The Street. Het bedrijf gaf aan dat het herstel nog zeker volatiel zal zijn.

Jaarverwachtingen American Airlines

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Fort Worth volgens de analisten uit op 17,21 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 45,77 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten American Airlines in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 9,55 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 20,06 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -0,8 uit.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 12 cent. American Airlines 's dividendrendement komt hiermee op 0,75 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartsector ligt op een summiere 0,09 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 7,41 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 41 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 31 dollar.

Historische beurskoersen aandeel American Airlines

aandeel americanairlines

Klikt u hier voor dividend aandeel American Airlines. Om 22.00 stond het aandeel 1,93 procent hoger op 16,09 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.