Apple rond alltime high, leunt minder op iPhones

Het aandeel Apple noteert de laatste weken rond haar alltime high van 120 dollar. De laatste weken stond het aandeel weer fors in de schijnwerpers door de introductie van de Airpods Max hoofdtelefoons (met een prijskaartje van 550 dollar). Veel analisten zijn positief over deze lancering en verwachten een dergelijk succes als de eerdere draadloze Airpods. Apple lijkt zich steeds meer te richten op het verlenen van diensten, accessoires en software. Het bedrijf wil zich daarmee minder afhankelijk maken van de iPhones.

Recent verhoogde analist Ananda Baruah van Loop Capital het advies voor Apple van houden naar kopen bij een koersdoel van 131 dollar. Verder is Apple bezig om haar abonnementsmodel verder aan het uitbreiden. 14 december wil het bedrijf haar Fitness+ uitrollen. Deze dienst bestaat uit diverse gezondheidsmetingen gebaseerd op de Apple Watch. De dienst zal onder andere gezondheidsupdates, live gezondheidsdata, nieuws en andere medische zaken leveren.

Apple koers rond alltime high

Apple koers

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Cupertino op 315,25 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 274,52 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Apple store Amsterdam Leidseplein ©

Apple
Apple


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 66,02 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,96 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 31,41.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 85 cent. Het dividendrendement van Apple ligt hiermee op 0,68 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een magere 0,29 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 februari een interim-dividend van 21 cent uit zal gaan keren.

Actuele koersdoelen nabij de 144 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van Wedbush Morgan Securities, Raymond James en D.A. Davidson & Co.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 2210,6 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 87 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 53 en de 138 dollar.

Historische koersen Apple voorbije 10 jaar

koersdata apple

Klikt u hier voor dividend aandeel Apple. Het aandeel sloot dinsdag op 124,38 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.