Alphabet stopt met internetballonproject Loon

 • Alphabet trekt de stekker uit het Project Loon, een tien jaar oude onderneming die van plan was internet naar de aarde te sturen via gigantische ballonnen.
 • Hoewel het worstelde om van de grond te komen, boekte het experimentele bedrijf in de loop der jaren enkele successen, zoals het helpen herstellen van het mobiele verkeer in Puerto Rico na orkaan Maria en het weer online krijgen van tienduizenden Peruanen na ernstige overstromingen in 2017.
 • Loon lanceerde afgelopen zomer zelfs een proefdienst in Kenia, waarbij 4G LTE-signalen naar een gebied van 30.000 vierkante mijl werden verzonden.
 • Het project was echter gewoon te duur voor gewone mensen en Loon kon de kosten niet laag genoeg krijgen om een duurzaam bedrijf op de lange termijn op te bouwen.
 • Facebook (NASDAQ: FB) liet in 2018 ook de plannen voor Aquila varen, die erop gericht waren netwerkdiensten te leveren via drones op zonne-energie, wat bedrijven ertoe aanzet om steeds meer naar de ruimte te zoeken om de wereld in connectiviteit te bedekken.

  Fundamentals Alphabet

  Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Mountain View volgens de analisten uit op 178.76 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 161.86 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Alphabet hoofdkantoor Californie ©

  Alphabet
  Alphabet


  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 35.78 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 51.73 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 36.88 te liggen.

  De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de internetbedrijven ligt op een schamele 0.09 procent.

  Recentste taxaties rond de 2150 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Canacord Adams, Goldman Sachs en KBC Securities.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 570.94 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 32 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1009 en de 1932 dollar.

  Historische koersen Alphabet voorbije 10 jaar

  aandeel alphabet

  Klikt u hier voor dividend aandeel Alphabet. Het aandeel sloot dinsdag op 1907.95 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.