Apple plant premium MacBook Air voor mogelijke lancering in 2021

 • Bloomberg-bronnen melden dat Apple (NASDAQ: AAPL) werkt aan een dunner en lichter MacBook Air-model dat al in de tweede helft van 2021 zou kunnen worden gelanceerd.
 • De nieuwe Airs zullen de MagSafe-oplaadtechnologie van Apple bevatten en de volgende generatie M1, het interne Mac-silicium dat het bedrijf eind vorig jaar debuteerde, waarmee het twee jaar durende chipbreuk met Intel begint.
 • Het scherm blijft 13 inch, maar Apple maakt de laptop kleiner door de schermrand te verkleinen.
 • Apple heeft naar verluidt besloten om in deze generatie niet verder te gaan met zijn plannen voor een 15-inch Air-model. De huidige MacBook Air zou blijven bestaan als instapmodel.
 • Apple maakt de inkomsten bekend na de bel op 27 januari. Vorig kwartaal bereikten de Mac-verkopen een recordomzet van $ 9,03 miljard, maar iPhones kwamen te kort vanwege de vertraging bij de lancering van de iPhone 12.

  Fundamentals Apple

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Cupertino volgens de analisten uit op 318.9 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 274.52 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Apple in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Apple Leidseplein Amsterdam ©

  Apple
  Apple


  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 67.47 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4.03 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 35.52 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 85 cent. Apple 's dividendrendement komt neer op 0.59 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een summiere 0.32 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 132 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van Credit Suisse , UBS en Wedbush Morgan Securities.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 2544.37 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 82 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 53 en de 145 dollar.

  Koershistorie Apple 2007-2020

  historische koersen apple

  Klikt u hier voor dividend aandeel Apple. Het aandeel sloot dinsdag op 143.16 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.