Merck ontvangt steun voor COVID-19-vaccins en medicijnen

 • Merck KGaA (NYSE: MRK) heeft aangekondigd dat de Amerikaanse regering ermee heeft ingestemd het bedrijf 268,8 miljoen dollar te geven om te helpen bij zijn inspanningen om de productie van COVID-19-vaccins en -medicijnen te versnellen.
 • Met de financiering van BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority), zal het bedrijf verschillende van zijn bestaande productiefaciliteiten aanpassen voor de productie van COVID-19-medicijnen en vaccins, aldus een verklaring van het bedrijf.
 • De investering komt bovenop meer dan ~ $ 20 miljard die het bedrijf voor 2020-24 heeft geprojecteerd als kapitaalinvesteringen voor de uitbreiding van zijn wereldwijde netwerk voor vaccinproductie.
 • Merck KGaA kondigde ook aan dat het overeenkomsten heeft gesloten met Janssen Pharmaceuticals, een eenheid van Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) om de productie van zijn COVID-19-vaccin te ondersteunen, dat onlangs door de FDA is goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen.
 • Van het bedrijf wordt verwacht dat het zijn in de VS gevestigde faciliteiten in gebruik neemt om grondstoffen te produceren en het vul- en afwerkingsproces van de productie te voltooien.

  Beleggers in het aandeel Merck KGaA & Co kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Merck KGaA & Co nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.57 dollar. Het dividendrendement van Merck KGaA & Co ligt hiermee op 3.56 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 0.38 procent.

  Historische dividendrendementen Merck KGaA & Co

  De omzet van het bedrijf uit Kenilworth over dit jaar komt uit op 52.51 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 47.99 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Merck KGaA & Co in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 16.58 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Merck KGaA & Co's resultaat per aandeel op een winst van 6.55 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 11.02 te liggen.

  Laatste analistentaxaties rond de 92 dollar

  Cowen and Company, RBC Capital Markets en UBS gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 183.24 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 9 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 65 en de 88 dollar.

  Historische beurskoersen Merck KGaA & Co

  koersdata merck&co

  Klikt u hier voor dividend aandeel Merck & Co. Het aandeel sloot donderdag op 72.17 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.