Merck stemt ermee in om Acceleron over te nemen voor meer dan $ 11 miljard in contanten

 • Merck KGaA (NYSE:MRK) en Acceleron Pharma (NASDAQ:XLRN) hebben bevestigd dat de twee bedrijven een overeenkomst zijn aangegaan waarbij Merck KGaA , via een dochteronderneming, Acceleron zal verwerven voor $ 180 per aandeel in contanten, wat wijst op een totaal eigen vermogen waarde van bijna $ 11,5 miljard.
 • De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 afgerond. Zowel Merck KGaA (MRK) als Acceleron (XLRN) handelen vlak in de pre-market.
 • Begin deze week zorgde een mogelijke overname van Acceleron (XLRN) voor een forse stijging van de koers van het aandeel.
 • De overname vormt een aanvulling op de cardiovasculaire pijplijn van Merck KGaA , aangezien sotatercept, de belangrijkste kandidaat van Acceleron, momenteel fase 3-onderzoeken voor pulmonale arteriële hypertensie ondergaat.
 • Als reactie op een mogelijke deal van $ 11 miljard voerden sommige Wall Street-analisten aan dat de premie die in de transactie was geïmpliceerd, ontoereikend was.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Kenilworth volgens de analisten uit op 47.63 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2021 toen de omzet 47.99 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Merck KGaA & Co in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Merck KGaA & Co Amsterdam ©

  Merck & Co
  Merck & Co


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 14.42 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5.67 dollar verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 14.22.

  Fors dividend Merck KGaA & Co

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.57 dollar. Het dividendrendement van Merck KGaA & Co ligt hiermee op 3.19 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 1.37 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 204.72 miljard dollar. 9

  Het aandeel sloot vrijdag op 80.63 dollar.

  Historische koersen Merck KGaA & Co voorbije 10 jaar

  financiële analyse merck&co

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.