Merck voltooit bod voor overname van Acceleron Pharma van $ 11 miljard

  • Merck KGaA (NYSE:MRK) zei dat het zijn bod op Acceleron Pharma (NASDAQ:XLRN) voor $ 180/aandeel heeft afgerond.
  • Op het moment dat het bod afliep, was 63,3% van het totale aantal uitstaande aandelen van Acceleron (XLRN) geldig aangemeld, volgens een verklaring.
  • Merck KGaA (MRK) was in staat om de aanbesteding af te ronden, zelfs toen sommige Acceleron (XLRN)-houders zich tegen de deal keerden, met het argument dat het bedrijf het bedrijf ondergewaardeerd had.
  • Eerder zei Merck KGaA (MRK) dat de HSR-wachtperiode voor de geplande aankoop van Acceleron Pharma (XLRN) verstreken was.

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Kenilworth volgens de analisten uit op 48.95 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 47.99 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Merck KGaA & Co in beeld plus taxaties 2021

    koersgrafieken

    Merck KGaA & Co Amsterdam ©

    Merck & Co
    Merck & Co


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 14.64 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5.82 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.87 uit.

    Fors dividend Merck KGaA & Co

    De consensus van het dividend ligt op 2.57 dollar per aandeel. Merck KGaA & Co's dividendrendement komt hiermee uit op 3.18 procent. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.37 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 204.9 miljard dollar. 9

    Het aandeel sloot vrijdag op 80.7 dollar.

    Koershistorie Merck KGaA & Co 2007-2021

    koersgrafieken merck&co

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.