Accenture koopt Cygni voor een niet nader genoemd bedrag

Alweer overname door Accenture

  • Accenture (NYSE: ACN) neemt Cygni over, een cloud-native full-stack ontwikkelingsbedrijf dat bedrijven helpt hun bedrijf te transformeren door middel van geavanceerde technische softwareontwikkelingsdiensten en innovatieve technische oplossingen.
  • Cygni zal de wereldwijde mogelijkheden van Accenture Cloud First verder verbeteren.
  • Karthik Narain, wereldwijde leider van Accenture Cloud First zei: "Door het getalenteerde team van Cygni aan te sluiten bij Accenture Cloud First, versterken we ons vermogen om klanten te helpen de cloud en technologische innovatie te gebruiken om sneller te handelen, duurzaam te opereren en uitzonderlijke nieuwe ervaringen te leveren. Onze nieuwe Cygni-collega's brengen sleutelvaardigheden in om klanten te helpen verandering te beheersen in een tijdperk van gecomprimeerde transformatie. "

    Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Dublin volgens de analisten uit op 49.16 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 44.33 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Accenture in beeld plus taxaties 2020

    financiële analyse

    Accenture Amsterdam ©

    Accenture
    Accenture


    Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 5.47 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Accenture 's resultaat per aandeel op een winst van 8.47 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 32.89 uit.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.52 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 1.26 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de IT-bedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.56 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 177.09 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 73 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 148 en de 281 dollar.

    Koershistorie Accenture van 2007 tot 2020

    financiële analyse accenture

    Het aandeel sloot dinsdag op 278.55 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.