IBM vormt een strategisch partnerschap met Celonis

Celonis is een Duitse startup

 • IBM (NYSE: IBM ) en zijn Red Hat-bedrijf zijn een strategisch partnerschap aangegaan met het Duitse procesmijnbedrijf Celonis om de acceptatie van het Celonis Execution Management System te versnellen. die bovenop de systemen en processen van een onderneming staat om gebieden te identificeren die de uitvoercapaciteit verstoppen en oplossingen voor te stellen.
 • IBM Global Business Services implementeert Celonis-software als onderdeel van zijn methodologie en helpt klanten bij het bouwen van nieuwe oplossingen met behulp van EMS.
 • Celonis past een open hybride cloudstrategie toe door Red Hat OpenShift opnieuw te platformen.
 • "Door het strategische partnerschap met IBM en Red Hat zijn we van plan om de verschuiving van analoge naar intelligente bedrijfsvoering mogelijk te maken, door veel van 's werelds grootste bedrijven te helpen met hun transactiesystemen en hun bedrijfsprestaties te verbeteren", aldus Celonis CRO en mede-eigenaar Miguel Milano. "Het is ongelooflijk krachtig voor onze klanten om het Celonis Execution Management System te kunnen combineren met de hybride cloudbenadering van Red Hat OpenShift en de expertise van IBM Global Business Services."

  Beleggers in het aandeel IBM kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel IBM nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 6.73 dollar. Het dividendrendement van IBM ligt hiermee op 5.05 procent. Het doorsnee dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een summiere 0.74 procent.

  Historische dividendrendementen IBM

  De omzet van het bedrijf uit Armonk over dit jaar komt uit op 74.2 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 73.62 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  IBM Jakarta Indonesie ©

  IBM
  IBM


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 9.9 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 11.02 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 12.09 te liggen.

  Laatste taxaties rond de 127 dollar

  KBC Securities, ABN AMRO en Independent Research gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 118.19 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 28 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 105 en de 137 dollar.

  Historische koersen IBM voorbije 10 jaar

  beurskoers ibm

  Het aandeel staat om 21.18 2.05 procent hoger op 133.23 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.