IBM op 5% dividendrendement

IBM verwachtingen en dividend

Beleggers in het aandeel IBM kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel IBM tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 6,49 dollar per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 5,05 procent. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0,42 procent.

Historische dividendrendementen IBM

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Armonk volgens de analisten uit op 73,97 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 77,15 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

IBM Jakarta Indonesie ©

IBM
IBM


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 7,52 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van IBM 's resultaat per aandeel op een winst van 8,43 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 15,23.

Laatste taxaties rond de 127 dollar

ABN AMRO , KBC Securities en Independent Research gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 114,59 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 91 en de 159 dollar.

Historische koersen aandeel IBM

aandelenanalyse ibm

Klikt u hier voor dividend aandeel IBM. Het aandeel sloot vrijdag op 128,39 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.