IBM gaat met Atos samenwerken

 • IBM (NYSE: IBM ) en bedrijf voor digitale transformatie Atos zullen een gezamenlijk aanbod ontwikkelen op basis van Atos 'verticale koolstofvrije oplossingen en servicelevering.
 • De AI en hybride cloud-ondersteunde oplossingen zullen zakelijke uitdagingen aanpakken in de productie-, energie- en nutsbedrijven-, olie- en gas-, detailhandel- en transportsector.
 • Deze alliantie markeert een nieuwe stap in de strategie van Atos om zijn klanten concrete bedrijfsapplicaties te bieden door samen te werken met de wereldleider IBM om de volgende innovatiegolf mogelijk te maken.

  IBM fundamentals

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Armonk over dit jaar ligt volgens de analisten op 74.19 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 73.62 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  IBM Amsterdam west ©

  IBM
  IBM


  De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 9.89 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 11.01 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 11.13.

  Fors dividend IBM

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 6.73 dollar. IBM 's dividendrendement komt dus op 5.49 procent uit. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0.32 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 februari een interim-dividend van 1675 dollar uit zal gaan keren.

  Laatste taxaties rond de 127 dollar

  De meest recente adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van ABN AMRO , KBC Securities en Independent Research.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 108.66 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 10 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 91 en de 159 dollar.

  Historische beurskoersen IBM

  historische koersen ibm

  Klikt u hier voor dividend aandeel IBM. Het aandeel sloot dinsdag op 122.49 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.