IBM neemt DevOps-adviesbureau BoxBoat over

  • IBM (NYSE: IBM ) kondigt plannen aan om BoxBoat Technologies over te nemen, een DevOps-consultancy en zakelijke Kubernetes-gecertificeerde serviceprovider. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt. De deal wordt naar verwachting dit kwartaal afgerond.
  • IBM zegt dat de aankoop zijn containerstrategie en implementatieserviceportfolio zal uitbreiden om zijn focus op hybride cloud te vergroten en de acceptatie van Red Hat OpenShift, een op Kubernetes gebaseerd open source hybride cloudplatform, te versnellen.
  • "Onze klanten hebben een cloudarchitectuur nodig waarmee ze kunnen opereren in een traditionele IT-omgeving, private cloud en publieke clouds. Dat vormt de kern van onze hybride cloud-aanpak", zegt John Granger, Senior Vice President, Hybrid Cloud Services bij IBM . "Geen enkel cloud-moderniseringsproject kan slagen zonder een strategie voor containerisering, en BoxBoat loopt voorop op het gebied van innovatie op het gebied van containerdiensten."
  • BoxBoat zal toetreden tot IBM 's Hybrid Cloud Services-activiteiten onder de paraplu van Global Business Services.
  • De klantenlijst van BoxBoat omvat Fortune 100-bedrijven en overheidsinstanties en het bedrijf heeft samenwerkingsverbanden met Amazon Web Services, Microsoft Azure en Alphabet Cloud Platform.
  • De aankoop van BoxBoat volgt op IBM 's recente acquisities van cloudservicebedrijven Nordcloud en Taos, die beide in het eerste kwartaal van 2021 werden afgerond.

    De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Armonk over dit jaar ligt volgens de analisten op 74.87 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 73.62 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten IBM in beeld plus taxaties 2021

    historische koersen

    IBM Amsterdam ©

    IBM
    IBM


    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 9.73 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 10.81 dollar verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 12.95 te liggen.

    Fors dividend IBM

    De consensus van het dividend ligt op 6.58 dollar per aandeel. IBM 's dividendrendement komt neer op 4.7 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een relatief royale 1.61 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 124.17 miljard dollar. 17

    Koershistorie IBM 2007-2021

    historische koersen ibm

    Het aandeel staat om 21.18 0.71 procent hoger op 139.97 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.