Verizon tekent eerste private 5G-deal in Europa

 • Verizon Communications (NYSE: VZ) tekent een deal met Associated British Ports om 5G in de haven van Southampton in te zetten, waarmee Verizons eerste Europese private 5G-deal wordt gemarkeerd.
 • ABP exploiteert 21 havens, waaronder Southampton, de drukste haven van het VK.
 • Het netwerk zal worden ingezet in samenwerking met Nokia (NYSE: NOK) en Southampton wordt de eerste Britse vastelandhaven met een privé 5G-netwerk.
 • 'Bedrijven zoals ABP komen steeds meer onder druk te staan om hun diensten razendsnel te ontwikkelen om te profiteren van nieuwe commerciële kansen. Samen met Nokia hebben we ABP kunnen uitrusten om te profiteren van de onmiddellijke voordelen die particuliere 5G-aanbiedingen bieden, en vooral de haven van Southampton voorbereiden om ten volle te profiteren van nieuwe technologietoepassingen en realtime analyses die zijn diensten digitaal zullen transformeren in de toekomst ", zegt Tami Erwin, CEO van Verizon Communications Business.

  De omzet van het concern uit New York City over dit jaar komt uit op 133.07 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 128.29 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Verizon Communications Communications in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Verizon Communications Silicon Valley Amerika ©

  Verizon
  Verizon


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 21.06 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 5.08 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 11.59.

  Fors dividend Verizon Communications Communications

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.53 dollar. Verizon Communications Communications's dividendrendement komt hiermee op 4.3 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 3.47 procent.

  Actuele koersdoelen nabij de 61 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van JP Morgan, Goldman Sachs en UBS

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 243.48 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 8 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 53 en de 62 dollar.

  Historische beurskoersen Verizon Communications Communications

  historische koersen verizoncommunications

  Het aandeel sloot maandag op 58.87 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.