Johnson & Johnson komt met kwartaalcijfers

Het Amerikaanse Johnson & Johnson heeft over het derde kwartaal van 2008 de winst met 30% zien stijgen. De stijging van de winst is vooral te danken aan de sterke verkoop van verzorgingsproducten en geneesmiddelen. Het Amerikaanse bedrijf heeft voor de rest van 2008 zijn winstverwachting naar boven bijgesteld. Analisten reageren uitgelaten op de cijfers.

Resultaten derde kwartaal
Johnson & Johnson boekte een nettowinst van 3,3 miljard dollar. De omzet van het bedrijf in het derde kwartaal kwam uit op 15,9 miljard dollar wat een stijging van 6,4% betekende ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De internationale verkopen stegen met 13%. Het bedrijf weet daarmee de kwakkelende economie van de Verenigde Staten te compenseren. Johnson & Johson meldde verder dat de farmacietak veel concurrentie ondervindt door goedkope medicijnen uit voornamelijk de opkomende economieën zoals China en India.

Winstverwachting bijgesteld
Johnson & Johnson meldde tevens dat het zijn winstverwachting voor 2008 heeft verhoogd. Het Amerikaanse bedrijf rekent nu op een winst per aandeel van 4,50 tot 4,53 dollar. Het concern ging eerder uit van een winst per aandeel van 4,45 tot 4,50 dollar per aandeel.

Consensus
Het Amerikaanse Johnson & Johnson krijgt 18 koop- en 6 houdadviezen. Daarnaast krijgt het bedrijf 0 verkoopadviezen toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van Johnson & Johnson is 70,33 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel van Johnson & Johnson is 4,72 dollar. Het bedrijf keert een dividend van 1,62 dollar uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 13,57.