Consensus GM nog zwaar op verkopen

De consensus over automobielproducent General Motors staat nog steeds zwaar op verkopen. Desondanks noteert het aandeel nog zo'n drie dollar onder het gemiddelde koersdoel van 35,86 dollar. Zakenbank JP Morgan begint als één van de weinigen weer positief te worden, recent werd het houdadvies verhoogd naar kopen met een koersdoel van 50 dollar.

Dit jaar leverde een belegging in het aandeel een totaal rendement op van 11,98% (6,51% dividend- en 5,47% koersrendement). De Analist-rating voor het aandeel staat op 1,5 ster. Binnen de sector behoort het aandeel nog steeds tot de minst favoriete aandelen.

Recent zag de toekomst voor het bedrijf er nog zeer somber uit, in het vorige kwartaal liep de winst met 90% terug. GM verloor haar status van s'werelds grootste autoproducent aan het Japanse Toyota. In het afgelopen kwartaal verkocht Toyota meer auto's dan GM (2,41 miljoen versus 2,37 mijoen).

In Q2'07 behaalde GM een winst van 897 mijoen dollar versus een verlies van 3,4 miljard dollar in Q2'06. Op 8 augustus heeft GM een analistenconferentie in Michigan. De verwaterde winst per aandeel over het afgelopen kwartaal komt uit op 2,48 dollar. Een jaar terug was dit 2,03 dollar.