Coca-Cola ziet winst in derde kwartaal 2008 stijgen

Het Amerikaanse frisdrankconcern Coca-Cola zag zijn nettowinst over het derde kwartaal van 2008 stijgen met 14%. De omzet van het Amerikaanse bedrijf steeg met 9%. De winst per aandeel is eveneens in het derde kwartaal gestegen. Analisten reageren positief op de berichtgeving van Coca-Cola .

Resultaten
De nettowinst van Coca-Cola kwam in het derde kwartaal van 2008 uit op 1,89 miljard dollar, een stijging van 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar toen de nettowinst 1,65 miljard dollar. De omzet steeg met 9% tot 8,39 miljard dollar. De winst per aandeel van het frisdrankconcern kwam uit op 0,83 dollar. De gepresenteerde cijfers liggen hoger dan dat analisten verwacht hadden.

CEO van Coca-Cola , Muhtar Kent meldde dat de stijgende verkoop buiten de Verenigde Staten de thuismarkt compenseert.

Besparingen
Coca-Cola meldde verder dat het op schema ligt om 400-500 miljoen dollar te besparen tegen het einde van 2011. Concurrent PepsiCo maakte eerder al zijn kwartaalcijfers bekend. PepsiCo zag zijn winst met 10% dalen door de afnemende vraag in de Verenigde Staten.

Fundamentals
Het Amerikaanse Coca-Cola krijgt 22 koop- en 3 houdadviezen. Daarnaast krijgt het bedrijf 0 verkoopadviezen toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van de Amerikaanse frisdrankgigant Coca-Cola is 61,82 dollar. De slotkoers van gisteren noteerde 43,73 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel van Coca-Cola is 3,37 dollar. Het bedrijf keert vooralsnog een dividend van 1,49 dollar uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 12,99.