Merck & Co verkoopt joint-venture met Johnson & Johnson

De Amerikaanse reuze farmaceuten Merck KGaA en Johnson & Johnson hebben hun samenwerking afgebouwd. Merck KGaA gaat haar 50 procentsbelang in Johnson & Johnson - Merck KGaA consumenten farmacie verkopen. Analisten hebben tot dusver nog niet gereageerd. Johnson & Johnson - Merck KGaA consumenten farmacie is een joint-venture tussen beide bedrijven die in 1989 werd opgericht. De joint-venture had tot doel om farmaceutische producten in de VS en in Canada te verkopen.

Focus op 100 procent belangen
Merck KGaA gaat haar belang verkopen zodat het zich kan focussen op haar lange termijn doelstelling zo meldt het bedrijf in haar persbericht. Het bedrijf stelt dat ze zich verder alleen nog maar op activiteiten wil richten waar het 100 procent eigenaar van is. Merck KGaA noemt vooral de entiteiten die het van Schering-Plough in 2009 overnam als meest belangrijke activiteiten.

Merck KGaA ontvangt voor de verkoop 175 miljoen dollar. Daarnaast blijft Merck KGaA het recht houden om diverse producten van de joint-venture te mogen blijven verkopen buiten de VS en Canada. Doordat de joint-venture wegvalt krijgt Merck KGaA meer vrijheid om zich te richten op de consumentensector.