Pfizer bouwt een COVID-19-vaccinfabriek in Ierland

 • Volgens de online uitgever The Currency werkt Pfizer (NYSE: PFE) al maanden aan de ontwikkeling van een COVID-19-vaccinfabriek in Ierland.
 • Pfizer heeft naar verluidt een team ingezet dat "al enige tijd aan het plan werkt". Het artikel zegt eraan toe te voegen dat de ontwikkeling een potentiële game-changer zou kunnen zijn bij het stimuleren van de aanvoer van COVID-19-vaccins, niet alleen in Ierland, maar ook in aangrenzende landen in Europa.
 • Het Amerikaanse bedrijf loopt voorop in de COVID-19-vaccinrace met zijn op messenger-RNA gebaseerde shot, ontwikkeld in samenwerking met het Duitse farmaceutische bedrijf BioNTech (NASDAQ: BNTX).
 • Een lid van de Europese Unie Ierland staat bekend om zijn lakse vennootschapsbelastingregels. Begin dit jaar worstelde Europa met het versnellen van zijn vaccinatieprogramma voor COVID-19 te midden van leveringsbeperkingen in verband met het COVID-19-vaccin van AstraZeneca.
 • Eerder adviseerde het Europees Geneesmiddelenbureau een flexibele opslagvereiste voor het Pfizer / BioNTech COVID-19-vaccin, een stap die de uitrol van vaccins in de regio zou kunnen versnellen.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar ligt volgens de analisten op 73.2 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 41.91 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Pfizer Rotterdam noord ©

  Pfizer
  Pfizer


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 21.54 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3.81 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 10.53.

  Fors dividend Pfizer

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.57 dollar. Pfizer 's dividendrendement komt neer op 3.91 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 1.39 procent.

  Meest recente koersdoelen rond de 40 dollar

  Barclays , ABN AMRO en KBC Securities gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 222.02 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel 18 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 43 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Pfizer

  aandeel pfizer

  Het aandeel sloot donderdag op 40.12 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.