Amazon stopt met Prime Now

  • Amazon .com (AMZN) stopt met zijn supersnelle verzending, Prime Now, en neemt de app en website op in zijn meer centrale merk.
  • Toen Prime Now in 2014 werd opgericht, bood het een upgrade van de standaard gratis tweedaagse verzending van het bedrijf voor Amazon Prime-leden door sommige items binnen een uur of twee te bezorgen. Sindsdien hebben andere inspanningen voor snelle levering bij het bedrijf plaatsgevonden, waaronder twee uur bezorging van boodschappen van Amazon Fresh en de overgenomen Whole Foods Market.
  • Nu zullen de Prime Now-app en -site tegen het einde van het jaar met pensioen gaan.
  • "Om deze ervaring voor klanten nog soepeler te maken, verplaatsen we de ervaring van een aparte Prime Now-app naar de Amazon-app en -website, zodat klanten alles wat Amazon te bieden heeft vanaf één handige locatie kunnen kopen", zegt VO van Grocery , Stephenie Landry.
  • Het bedrijf heeft de Prime Now-ervaring al verplaatst naar de grotere Amazon-site / -app en heeft Prime Now in India, Japan en Singapore gepensioneerd.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Seattle volgens de analisten uit op 490.34 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 386.06 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2020

    beurskoers

    Amazon Garbsen Duitsland ©

    Amazon
    Amazon


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 28.63 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 55.74 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 58.22.

    Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een prima 1.54 procent.

    Laatste koersdoelen rond de 4050 dollar

    De meest recente adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van KBC Securities, ABN AMRO en Jefferies & Co..

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1616.01 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 33 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2330 en de 3554 dollar.

    Historische koersen aandeel Amazon

    beurskoers amazon

    Het aandeel sloot maandag op 3244.99 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.