Analisten verwachten over 2021 stijgende omzet Hewlett Packard Enterprise, hoog dividendrendement

Morgen komt het Amerikaanse Hewlett Packard Enterprise met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit San Jose op 27.67 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het concern 26.98 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hewlett Packard Enterprise in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Hewlett Packard enterprise Amerika ©

HP enterprise
HP enterprise


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2.44 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1.84 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 8.67.

Fors dividend Hewlett Packard Enterprise

De consensus van het dividend ligt op 48 cent per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een relatief royale 1.61 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 20.65 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 71 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 17 dollar.

Koershistorie Hewlett Packard Enterprise van 2007 tot 2020

financiële analyse hewlettpackardenterprise

Het aandeel sloot zaterdag op 15.96 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.