Analisten roemen aandeel STMicroelectronics absoluut niet

De koers van het aandeel STMicroelectronics lijkt nu te hoog te zijn opgelopen. Het gros van de analisten noemt het aandeel STMicroelectronics op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel bestaan uit: 1 keer verkoop, 6 keer houd en geen koopadviezen. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 52,35 euro. Dit is circa 21 procent meer dan de huidige koers van 19,01 euro.

Jefferies & Co., RBC Capital Markets en Independent Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Weinig twijfel waarderingen STMicroelectronics

historische koersen

De omzet van STMicroelectronics over dit jaar komt uit op 8,22 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 6,97 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten STMicroelectronics in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 812 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 90 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 21,12 uit.

De consensus van het dividend ligt op 0,24 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 1,26 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een beperkt dividendrendement van circa 0,71 procent op.

Recente koersdoelen rond de 53 euro

Jefferies & Co., RBC Capital Markets en Independent Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van STMicroelectronics ' nu rond de 16,7 miljard euro.

Historische beurskoersen STMicroelectronics

aandelenanalyse stmicroelectronics

Het aandeel staat om 10.54 0,37 procent hoger op 19,01 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.