Apple presenteert haar bedrijfsresultaat over het afgelopen kwartaal

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft gisteren haar cijfers over het vierde kwartaal van het fiscale jaar gepresenteerd. De nettowinst van het bedrijf kwam uit op 1,14 miljard dollar, een stijging van 24%. De omzet van het bedrijf kwam uit op 7,9 miljard dollar. Apple meldde dat het vooralsnog geen last heeft van de kredietcrisis. Analisten reageren positief op de gepresenteerde cijfers

Resultaten
Het Amerikaanse Apple meldde gisteren dat het een nettowinst van 1,14 miljard dollar heeft geboekt. De winst per aandeel Apple kwam uit op 1,26 dollar. De omzet van de Amerikaanse onderneming kwam uit op 7,9 miljard dollar terwijl dit in dezelfde periode vorig jaar nog 6,22 miljard dollar was.

Stijgende verkopen
Het bedrijf meldde vooral te profiteren van de stijgende computerverkoop en de sterke vraag naar de iPod en iPhone. In drie maanden tijd is de iPhone 7 miljoen keer over de toonbank gegaan. De winst was meer dan analisten op gerekend hadden.

CEO van Apple , Steve Jobs zei dat Apple een van haar beste kwartalen heeft meegemaakt in het bestaan van het bedrijf. Steve Jobs meldde daarnaast dat hij nog niet weet hoe de kredietcrisis Apple zou kunnen raken. Apple kan volgens de CEO een stoot opvangen aangezien het bedrijf 25 miljard dollar op de bank heeft staan en daarnaast geen schulden heeft. Het aandeel Apple noteerde gisteren een slotkoers van 91,49 dollar een daling van -6,95%.

Fundamentals
Het Amerikaanse bedrijf Apple krijgt 29 koop- en 6 houdadviezen. Daarnaast krijgt het bedrijf 1 verkoopadvies toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van Apple is 173,37 dollar. De slotkoers van gisteren noteerde 91,49 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel van Apple is 5,23 dollar. Het bedrijf keert geen dividend uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 17,49.