J&J COVID-19-vaccins lopen het risico verloren te gaan vanwege de vervaldatum in juni

  • Ziekenhuizen, staatsgezondheidsafdelingen en de federale overheid hebben gewaarschuwd dat miljoenen doses Johnson & Johnson 's (NYSE:JNJ) COVID-19-vaccin verloren kunnen gaan, niet worden gebruikt omdat ze deze maand bijna verlopen, meldt de New York Times .
  • Ohio heeft ongeveer 200.000 doses van het vaccin waarvan gouverneur Mike DeWine zei dat ze op 23 juni zouden verlopen.
  • De staatsepidemioloog van Arkansas zei vorige week dat maar liefst 60.000 doses JNJ daar niet op tijd mogen worden gebruikt.
  • Philadelphia heeft 42.000 J&J-doses die verlopen. West Virginia en Oklahoma behoren ook tot de staten waar duizenden J&J-doses deze maand verlopen.
  • Het ministerie van Volksgezondheid van Pennsylvania zei dat het samenwerkte met de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en Chester County om te proberen de 50.000 aflopende J&J-doses naar Oregon over te brengen.
  • Volgens de CDC zijn meer dan 10 miljoen doses van het vaccin aan staten afgeleverd, maar niet toegediend.
  • De federale overheid moedigt gouverneurs aan om met de FDA te overleggen over opslagprocedures, aangezien de instantie onderzoekt hoe de houdbaarheid van het vaccin mogelijk kan worden verlengd.
  • "We blijven ook stabiliteitstests uitvoeren met als doel de hoeveelheid tijd te verlengen dat ons Covid-19-vaccin kan worden bewaard voordat het vervalt", zei het bedrijf in een verklaring.
  • Staten en zorgaanbieders zoeken ook federale begeleiding om de aflopende doses te herverdelen en ondertussen te improviseren over prikkels om mensen te verleiden zich te laten vaccineren.
  • Iets meer dan de helft van de 21,4 miljoen J&J-shots die aan providers zijn gedistribueerd, is volgens CDC toegediend, vergeleken met 83% voor shots van zowel Moderna als Pfizer en zijn partner BioNTech.
  • Begin april hebben Amerikaanse regelgevers het gebruik van J&J's vaccin stopgezet na meldingen van zeldzame maar ernstige bloedstolsels. Als reactie hierop annuleerden vaccinatiesites duizenden afspraken en boden ze mensen in plaats daarvan Pfizer- of Moderna-doses aan in plaats van Johnson & Johnson 's single-dose-shot.

    De omzet van het bedrijf uit New Brunswick over dit jaar komt uit op 91.3 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 82.58 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2020

    aandeel

    Johnson&Johnson kantoor Leiden ©

    Johnson&Johnson
    Johnson&Johnson


    Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 25.49 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Johnson & Johnson 's resultaat per aandeel op een winst van 9.52 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 17.28.

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4.19 dollar. Johnson & Johnson 's dividendrendement komt neer op 2.55 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de gezondheidsproducten- en diensten levert een beperkt dividendrendement van circa 1.46 procent op.

    Laatste koersdoelen rond de 177 dollar

    De laatste 3 adviezen voor het gezondheidsbedrijf zijn afkomstig van Credit Suisse , ABN AMRO en KBC Securities

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 433.02 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel 17 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 134 en de 174 dollar.

    Koershistorie Johnson & Johnson van 2007 tot 2020

    aandeel johnson&johnson

    Het aandeel sloot dinsdag op 164.49 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.