Qurius boekt verlies van 1,6 miljoen euro in derde kwartaal

Het Nederlandse ICT bedrijf Qurius heeft over het derde kwartaal van 2008 een verlies gerealiseerd van 1,6 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was het verlies 1,1 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf vanochtend bekend. Na het bekend maken van de cijfers is het aandeel onderuit gegaan. Analisten reageren teleurgesteld op de gepresenteerde cijfers.

Resultaten
Qurius behaalde een omzet van 32,6 miljoen euro, dit betekende een stijging ten opzichte van de 26,8 miljoen euro die in dezelfde periode vorig jaar behaald werd. Het ICT bedrijf uit Zaltbommel behaalde een autonome groei van 10,4%. Het bedrijf deed een aantal herstructureringen wat tot gevolg had dat de uitgaven met 0,5 miljoen euro opliepen.

Het bedrijf meldde veel last te hebben van de vakantieperiode en verkocht daardoor minder licenties. Qurius gaat er voor het volgende kwartaal van uit dat de huidige economische situatie het bedrijf niet veel goed zal doen. CEO van Qurius , Fred Hermans zei dat veel bedrijven aarzelen met het kopen van nieuwe licenties.

Fundamentals
De consensus van de analisten over de winst per aandeel van Qurius is 0,06 euro. Het bedrijf keert geen dividend uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 5,67. De slotkoers van gisteren noteerde een stand van 0,34 euro. Het aandeel noteert momenteel rond de 0,30 euro.