ArcelorMittal Zuid-Afrika verklaart overmacht, verwijzend naar burgerlijke onrust

 • ArcelorMittal (MT) heeft overmacht verklaard voor zijn activiteiten in Zuid-Afrika en zegt dat burgerlijke onrust het bedrijf heeft verhinderd om aan zijn contractuele en leveringsverplichtingen te voldoen.
 • Rellen in de provincies KwaZulu-Natal en Gauteng hebben de goederenspoorcorridor van en naar de stad Newcastle, waar de Newcastle Works gevestigd is, vertraagd, zegt het bedrijf.
 • Afgezien van de gevolgen voor de verzendingen als gevolg van de onrust en wegafsluitingen, verwacht het bedrijf op korte termijn slechts een beperkte impact op de bedrijfsvoering te verwachten.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Luxembourg volgens de analisten uit op 71.91 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 53.27 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  ArcelorMittal Luik Kessales ©

  ArcelorMittal
  ArcelorMittal


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 12.32 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 10.19 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 2.88 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 37 cent. ArcelorMittal 's dividendrendement ligt dus op 1.26 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de metaalproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.61 procent op.

  Recentste taxaties rond de 40 euro

  De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Deutsche Bank , JP Morgan en UBS

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 29.73 miljard euro. 217

  Koershistorie ArcelorMittal van 2007 tot 2021

  koersdata arcelormittal

  Het aandeel sloot vrijdag op 29.38 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.