ArcelorMittal 'pauzeert' de productie in enkele Europese staalfabrieken

  • ArcelorMittal (MT) heeft de productie in sommige van zijn fabrieken op piekmomenten tijdelijk stopgezet "als reactie op de hoge energieprijzen, waardoor het een grote uitdaging is om staal tegen economische kosten te produceren", aldus de Financial Times.
  • Europa's grootste staalproducent zegt genoodzaakt te zijn "korte, selectieve productiepauzes" in te voeren bij sommige van zijn vlamboogovens die op basisproducten gebaseerde producten maken die doorgaans in de bouwsector worden gebruikt.
  • ArcelorMittal (NYSE:MT) verwacht niet dat de pauzes een "betekenisvolle impact" zullen hebben op de productievolumes of het vermogen om aan de vraag van de klant te voldoen.
  • Het bedrijf produceert doorgaans ~40 miljoen ton/jaar staal in Europa, waarvan ongeveer 25% voor de betrokken bouwproducten.
  • Los daarvan verhoogt Credit Suisse ArcelorMittal van Neutral naar Outperform, waarbij analist Carsten Riek zegt dat de recente zwakte van het aandeel een aantrekkelijk instappunt creëert.

    De omzet van het bedrijf uit Luxembourg over dit jaar komt uit op 75.87 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 53.27 miljard euro bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2021

    aandeel

    ArcelorMittal Luik Belgie ©

    ArcelorMittal
    ArcelorMittal


    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 13.48 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 13.04 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 2.08 te liggen.

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 40 cent. ArcelorMittal 's dividendrendement komt hiermee uit op 1.47 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een zeker aantrekkelijke 1.65 procent.

    Recentste taxaties rond de 47 euro

    ABN AMRO , Deutsche Bank en Barclays gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 27.51 miljard euro. 119

    Om 17.36 koerst het aandeel 0.67 procent hoger op 27.18 euro.

    Historische koersen ArcelorMittal 2007-2021

    aandeel arcelormittal

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.