ArcelorMittal wint Belgische overheidssteun voor decarbonisatieproject van €1,1 miljard

 • ArcelorMittal (MT) zegt dat het een intentieverklaring heeft ondertekend met de regeringen van België en Vlaanderen ter ondersteuning van het project van € 1,1 miljard voor de bouw van een directe ijzerfabriek op zijn site in Gent en twee nieuwe elektrische ovens.
 • De nieuwe DRI-fabriek zal aardgas en mogelijk waterstof gebruiken in plaats van steenkool om ijzererts te verminderen, wat resulteert in een grote vermindering van de koolstofemissies in vergelijking met het maken van ijzer in hoogovens.
 • De plannen maken deel uit van ArcelorMittal 's Belgische dochteronderneming om de koolstofemissies tegen 2030 met 3,9 miljoen ton/jaar te verminderen.
 • Het bedrijf zegt dat de steun van de Belgische en Vlaamse regeringen van cruciaal belang is gezien de aanzienlijke kosten die gepaard gaan met de overgang naar koolstofneutrale staalproductie, maar goedkeuring van de Europese Commissie voor financieringssteun zal ook nodig zijn.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Luxembourg volgens de analisten uit op 75.65 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 53.27 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  ArcelorMittal fabriek Belgie Luik ©

  ArcelorMittal
  ArcelorMittal


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 13.35 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 12.78 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 1.97 uit.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 40 cent. ArcelorMittal 's dividendrendement komt dus op 1.59 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een aantrekkelijke 1.65 procent.

  Meest recente koersdoelen rond de 46 euro

  Deutsche Bank , Barclays en Nord Landesbank gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 25.43 miljard euro. 109

  Het aandeel sloot vrijdag op 25.13 euro.

  Historische koersen ArcelorMittal

  aandelenanalyses arcelormittal

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.