2016 beste jaar, 2008 slechtste jaar voor ArcelorMittal

Al tijden zijn het enorm verliesgevende tijden voor beleggers in het aandeel ArcelorMittal . Ook met de dividenduitkeringen behoort aandeel tot de underperformers zowel in de metaalsector als op de Nederlandse beurs. De ontvangen dividenden zijn dus maar een doekje voor het bloeden voor beleggers.

De matrix hier boven toont ArcelorMittal 's historische rendementen uitgedrukt in de verschillende jaarlijkse instapmomenten tot de jaren in de linker as. Opgelet: dit zijn dus de totaalrendementen. Het zijn dus de koersrendementen + de eventueel ontvangen dividenden die zijn herbelegd.

Het jaar 2008 is (sinds 2008 gemeten) met een koersverlies van 68 procent het slechtste jaar. 2016 is tot nu toe met een winst van 132 procent het beste beursjaar voor het aandeel. Wie het aandeel in 2008 aankocht (koers destijds 37.57 euro) heeft nu maar liefst een verlies van 78 procent.

Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 68.74 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2022 toen het concern 79.84 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

ArcelorMittal Kessales Luik fabriek ©

ArcelorMittal
ArcelorMittal


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 3.45 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 4 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 6.43 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 50 cent. ArcelorMittal 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1.94 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalsector ligt op een aantrekkelijke 3.44 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 32 euro

De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van ING, JP Morgan en Citigroup .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 23.44 miljard euro.

Historische koersen ArcelorMittal afgelopen 17 jaar

beursgrafiek arcelormittal

Afgelopen donderdag sloot het aandeel op 25.73 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.